Mieke is copywriter, tekstschrijver en journalist. Zo is jouw boodschap altijd in goede handen.

Copywriter, tekstschrijver en journalist: 3 in 1. Zo is jouw tekst altijd in goede handen.

Copywriter

Je zoekt iemand die een tekst voor je kan schrijven. Zelf kom je er toch niet helemaal uit. Je krijgt de boodschap niet lekker verwoord, het artikel tekstueel niet rond of je hebt er gewoon geen kaas van gegeten. Besteed het uit iemand die het dagelijks doet. Aan een copywriter, tekstschrijver of freelance journalist. Of aan iemand die deze 3 in 1 is. Aan Mieke Verhoef, de allround tekstschrijver. Zo is jouw tekst altijd in goede handen en ben je zeker van een pakkende tekst en heldere boodschap.

Journalistieke achtergrond

Ik heb een brede communicatieachtergrond. Ik deed een journalistieke opleiding, volgde flink wat cursussen op het gebied van contentmarketing en seo-copywriting en deed zowel off- als online ervaring op. Dus of je nu een op zoek bent naar een freelance journalist, tekstschrijver of copywriter, een wervende tekst of een informerende tekst: ik schijf het voor je.

Dit doet Mieke Verhoef:

Je zet Kiem in voor:

Online content

 • Online zichtbaarheid vergroten
 • Wervende teksten
 • Webteksten schrijven, zoals SEO-teksten
 • Landingspagina’s
 • Nieuwsbrieven
 • Contentcreatie
 • Blogs laten schrijven
 • Content voor linkbuilding
 • Whitepapers

Offline content

 • Interviews
 • Artikelen voor tijdschriften, magazines en kranten
 • Folderteksten

De aanpak

Ik staat voor helderheid, in de boodschap én in de aanpak. Dit is mijn aanpak:

Input

Vragen zijn zaadjes voor een goede tekst. In een interview stel ik je daarom veel vragen. Wat is je boodschap en wat is je doel? Maar ook of SEO belangrijk is bijvoorbeeld.

Proeftekst

Als ik alle input heb, ga ik aan de slag. Eerst met een proeftekst. Zo stemmen we de toon en de stijl af. Na jouw akkoord ga ik aan de slag met de uiteindelijke teksten.

Oplevering

Zodra de teksten klaar zijn, stuur ik je ze in concept toe. Tijd voor jouw feedback. Na de feedbackronde maak ik de teksten definitief en zijn ze klaar voor publicatie.

Groeigesprek

Wil je kennismaken of bespreken hoe ik jou kan helpen? Neem contact met mij op voor vrijblijvend groeigesprek. Dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw copy.

Tekstschrijver Alkmaar

Ik ben een tekstschrijver, copywriter en journalist uit Alkmaar. Althans, uit de directe omgeving. Vlakbij Alkmaar en direct aan de A9 vind je het dorpje Akersloot. Daar open ik ‘s morgens mijn laptop en ga ik aan de slag voor mijn klanten. Ook werk ik als interim communicatiespecialist op locatie. Vanuit Akersloot rijd ik zo de A9 op richting Amsterdam en Haarlem. Korte(re) freelance klussen, zoals webteksten schrijven voor een nieuwe site, doe ik veelal voor bedrijven uit de omgeving van Alkmaar.

Copywriter of tekstschrijver?

Een copywriter en tekstschrijver schrijven allebei teksten. Ze doen hetzelfde. De manier waarop zij dat doen verschilt. Een tekstschrijver houdt zich meer aan de stijl- en grammaticaregels, is meer een taalpurist. Een copywriter heeft een lossere pen. Ezelsbruggetje: een tekstschrijver zet je in voor informatieve teksten zoals een interview en een copywriter voor wervende teksten.

Wat is een copywriter?

Een copywriter is een tekstschrijver gespecialiseerd in wervende teksten. De teksten zijn losser, informeler en commerciëler. SEO-teksten en blogs bijvoorbeeld. Een copywriter kan ervoor kiezen om in spreektaal te schrijven en een zin te beginnen met een persoonvorm in plaats van het onderwerp. Dit geeft direct het verschil aan tussen een copywriter en een tekstschrijver.

Dit doet Mieke Verhoef

Ik ben naast copywriter ook tekstschrijver, freelance journalist en contentmarketeer. Ik deed ervaring op in de journalistiek en online marketing. Daarom ben ik breed inzetbaar. Dus of je nu op zoek bent naar iemand die webteksten, SEO-teksten, nieuwsbrieven of een folder voor je schrijft:  ik schrijf het voor je. Ook help ik je graag met contentmarketing.

© Copyright - Mieke Verhoef