Verhalen die je magazine en lezer verrijken

Verhalen die je verrijken

Vind de juiste woorden

Samen op avontuur…

Het verhaal achter dat schilderij in het museum, de laatste bewoner van dat historische pand, het ontstaan van dat opmerkelijke natuurgebied, portretten van markante personen. Waarachtige verhalen halen, dat is waar mijn ogen van stralen. Op avontuur gaan, in de verdieping duiken om de mooiste verhalen te brengen voor jouw (online) magazine. Verhalen waarin ik jou en de lezer meeneem op avontuur. Verrijkend voor jouw uitgave en voor je lezer. Ik ga voor je op pad.

Klompen in de klei

‘Je wilde altijd op deze’, vertelde mijn vader mij laatst. Hij bedoelt hiermee mijn driewieler. Mijn broer had een mooiere. Rood. Reed heel soepel. Mijn broer reed er niet meer op. Dus ik mocht hem. Maar die gave rode driewieler kon mij niet bekoren. Ik wilde deze. Reden: deze had een laadklepje. Met mijn witte haren reed ik de buurt rond. Stoppend bij plekjes zand (ik was tevreden met zoompje) waar ik mijn laadbakje vol schepte om hem verderop te legen. En ja, altijd op mijn klompen én met dat tasje aan het stuur. Want stiekem was ik toch wel een meisje.

De driewieler staat voor mij symbool voor mijn vrijheid. De schep voor graven naar informatie en verdieping. Het zand voor de verhalen ophalen en delen, de klompen voor mijn nuchtere mentaliteit en het tasje… ja, ik houd wel van vrouwelijk.

Mieke Verhoef

Freelance journalist voor reportages, interviews en achtergronden over mindset, geluk, ondernemen, natuur, cultuur en historie.

Mieke Verhoef

Verhalen halen

M’n gele klompen heb ik inmiddels verruild voor hakken, maar nog altijd ga ik vol nieuwsgierigheid op pad. In mijn werk combineer ik mijn journalistieke achtergrond met mijn marketingervaring én mijn honger naar leefstijl en geschiedenis. Ik schrijf voor merken en media als:

Leefstijl

Verdiepingen, effecten en ervaringen over mindset, geluk, een bewuste leefstijl en de beweegredenen, hebben mijn interesse. Uit die interesse ontstond jaren geleden de blog Voor Mama’s. Inmiddels is dit slechts een van mijn niches.

Cultuur historisch erfgoed

Verhalen van toen ophalen en vertalen zodat ze bewaard blijven, doorverteld worden en in leven blijven, het is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Onderdompelen in het Nederland van toen, de lessen vertalen naar nu. Specialismen: de Gouden Eeuw en de Tweede Wereld Oorlog.

Verhalen verbinden

Van stamhoofd tot stamleden, overgebracht rond het kampvuur: verhalen verbinden. Dat gaat ver terug maar nog altijd op. Een verhaal brengt je linker- en rechterhersenhelft samen. Ratio en emotie. Een verhaal spreekt tot de verbeelding. Dit is de reden waarom een verhaal blijft hangen en verbindt.

Verdiep de verbinding met je lezer

Wil jij de verbinding met je lezer verdiepen? Je blad en lezer verrijken? Ik ga voor je op reportage, interview markante personen, verdiep mij in psychische en cultuurhistorische onderwerpen en maak de vertaling, uiteraard met daarbij de pijlers van je uitgave in mijn achterhoofd. Ik help je aan verhalen die je blad verrijken en je lezer verbinden.

© Copyright - Mieke Verhoef