Verbinding werkt alleen als je ook online gevonden wordt.

Verbinding werkt alleen als je ook online gevonden wordt.

Freelance SEO-tekstschrijver

Natuurlijk wil je dat je teksten goed vindbaar zijn en een hogere positie in Google scoren dan je concurrenten. Want je wil dat de bezoeker voor jóu kiest. En eenmaal op je website wil je natuurlijk dat de SEO-teksten ook lekker lezen, verleiden en aanzetten tot actie. Het is nog niet zo eenvoudig: SEO-teksten schrijven. Besteed het daarom uit aan iemand die het dagelijks doet. Mijn teksten hebben een bewezen groot bereik. Lees wat ik als freelance SEO-tekstschrijver voor jou kan betekenen.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimalization (zoekmachineoptimalisatie dus) en bestaat uit 3 niveaus:

  1. Techniek
  2. Inhoud
  3. Linkbuiling

Wat doet een SEO-tekstschrijver?

Een freelance SEO-tekstschrijver houdt zich voornamelijk bezig met punt 2: de inhoud. Dus teksten die lekker lezen, aanzetten tot actie en goed gevonden worden in Google. Betekent dit dat ik alleen SEO-teksten schrijf? Nee. Ik help je ook met deze typische SEO-vraagstukken:

  • SEO-check: het voordeel van een onpage SEO-scan is dat je snel inzicht hebt in de onpage optimalisatiepunten. Zijn alle metadiscriptions ingevuld en zijn de titles niet te lang? Een SEO-check levert je een praktisch advies op waar je direct mee aan de slag kan.
  • Zoekwoordenonderzoek: welke vragen, onderwerpen en problemen leven er bij je publiek? En hoe verhouden die zich tot zoekvolumes? Een zoekwoordenonderzoek geeft je inzicht welke relevante zoektermen resultaat opleveren.

SEO-teksten schrijven

Wil je SEO-teksten laten schrijven? Dit kan ik voor je doen:

  • Bestaande teksten optimaliseren voor de zoekmachines
  • Nieuwe SEO-teksten schrijven, voor een nieuwe website bijvoorbeeld

Linkbuilding

Goede content zorgt voor natuurlijke linkbuilding. Ik maak het zelf regelmatig mee dat externe partijen linken naar content die ik heb geschreven. En dat is gaaf. Want zo bouw je waarde op voor je website, zonder dat je daar een stuiver extra voor betaalt. Investeer daarom in goede content. De verbinding met de klant en de goede posities in Google komen dan vanzelf.

Opgeleide SEO-copywriter

Bijna elke tekstschrijver en copywriter weet wel iets van SEO. Ik wil mezelf onderscheiden. Daarom volgde ik verschillende cursussen: SEO-copywriting via SRM, maar ook Zoekmachinemarketing en SEO met Google Analytics via Frankwatching. Deze 3 cursussen in combinatie met mijn ruime ervaring, maken dat ik als SEO-copywriter sterke SEO-teksten schrijf voor grote bedrijven en merken. Teksten die goed worden gevonden, lekker lezen en aanzetten tot actie.

Freelance klus, interimopdracht of blogabonnement

Wil jij dat jouw bedrijf of merk online goed wordt gevonden? Wil jij hoger in Google? Zet in op SEO-content. Ik kan je helpen met een zoekwoordenonderzoek en het bedenken van relevante onderwerpen en invalshoeken. Uiteraard schrijf ik de SEO-content ook voor je. Dat kan als:

  • Freelance klus: Perfect als je bezig bent met een nieuwe website.
  • Interimopdracht: Handig als je voor een langere periode SEO-content nodig hebt.
  • Blogabonnement: elke maand of week een nieuw SEO-blog? Kies voor een blogabonnement. Zo scoor je in een vast ritme met goede SEO-teksten.

Groeigesprek

Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe ik jou als SEO-tekstschrijver kan helpen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend groeigesprek. Dan bespreken we jouw vraagstukken en de mogelijkheden voor SEO-copy.

© Copyright - Mieke Verhoef