missie verwoorden

7 Vragen die je helpen doen wie je bent (zodat je hart huppelt)

Je wilt je volgende stap sterk in de markt zetten. Je wilt uit de mist van je missie. Je hebt een brandend verlangen. Je wilt beweging creëren. Impact maken. Een verandering opgang brengen. Mensen warm maken voor jouw visie. Het vuur in mensen aanwakkeren.

Je voelt het. Je hart huppelt. Je energie stroomt. Maar de woorden… da’s een ding. Vertellen en concreet maken wat je voelt en bedoelt, hoe dan? Want:

 1. Je kan de juiste woorden niet vinden
 2. Je krijgt het niet samen in een concreet plan
 3. Je vindt het lastig om je idee in de markt te zetten
 4. Je gedachten zitten je in de weg
 5. Je kan wel wat aanmoediging gebruiken

Vrouwelijke worstelingen

Deze week sprak ik met een onderneemster. Inderdaad. Een vrouw. Want vaak zijn het vrouwen die hiermee worstelen. Reden: vrouwen trekken zich meer aan van de mening van de ander. Als vrouw kunnen we daaronder gebukt gaan waardoor we onszelf klein houden.

De vrouwen die ik spreek en hiermee dealen hebben daarentegen ook een flink portie wilskracht en lef. Want ondanks die belemmerende gedachten, willen ze wél doorpakken. Naar die volgende stap. Next level gaan. En, als je als man meeleest: ik spreek ook geregeld mannen die hiermee dealen. Dit zijn niet de zogenaamde ego’s, maar de mannen met een flink portie gevoel. Mannen die zich kwetsbaar durven op te stellen. Omdat ze voelen en vinden dat ze die verandering willen maken. Voor zichzelf, voor hun business en voor de mensen die zij kunnen verrijken.

Helpende vragen

Durf. Het is een gevoel dat je volgende stap behoorlijk kan versnellen, maar ook belemmeren. Of je nu man of vrouw bent, stel jezelf deze vragen eens:

 1. Durf ik over de drempel naar mijn volgende hoofdstuk te stappen?
 2. Durf ik mezelf kwetsbaar op te stellen?
 3. Durf ik mezelf te ontwikkelen?
 4. Durf ik te vallen?
 5. En durf ik weer op te staan?
 6. Durf ik mezelf aan te laten moedigen
 7. Durf ik ja te zeggen tegen wat ik wil, waar ik van droom, wat mij energie geeft en de ik die ik NU ben?

Huppelend hart

De laatste, punt 7, zie ik als de belangrijkste. Want als je ja-zegt tegen wat je wilt, die volgende stap, dan komt de rest vanzelf. Omdat je het uitstraalt, voelt en daardoor aantrekt. En natuurlijk moet je daar iets voor doen. Zeker. Maar weet ook dat je de mensen aantrekt die je hierin helpen, begeleiden en aanmoedigen. Die haken aan, zolang jij maar niet afhaakt. Blijf gaan. Vertrouw daarop. Zodat je hart flink huppelt en jij springt: naar je volgende hoofdstuk. En je door je volgende stap mensen in beweging krijgt.

Zeg ja! (tegen jezelf)

Je volgende stap zetten, begint met ja-zeggen tegen jezelf. Tegen de jij die je nu bent. Ja tegen je verlangen. De impact die je wil maken. De verandering. Zeg ja tegen jezelf, zodat je klanten ja tegen je volgende stap kunnen zeggen.

Doe het vandaag maar eens. Een ding doen, waar jij zin in hebt. Het maakt niet uit wat het is. Doe het. En voel wat er in je gebeurt.

Laat je het mij weten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − acht =

© Copyright - Mieke Verhoef