Mieke Verhoef ondernemerstip

Dit inzicht gun ik jou ook

Vrijdag voor kerst. De dag waarop de feestdagen eigenlijk al losbarsten. Foute kersttruien. Kerstborrels. Klinkende glazen. Warmte. Mensen om je heen met wie je dit jaar samen mooie prestaties hebt neergezet. De dag waarna we het werk op lager pitje zetten en langzaam onderdompelen in ons familieleven. Het moment om te genieten én te bezinnen.

Hysterisch

De afgelopen week was hysterisch. Drukte. Telefoontjes. ‘Miek, we willen nog dit jaar onze website live. Wil jij inspringen?’. ‘Miek, volgens mij schrijf jij niet veel meer maar zou je voor mij een uitzondering willen maken?’. ‘Miek, ik zag de aanbevelingen over je masterclass. Kan ik mij inschrijven voor de volgende keer?’ ‘Miek, ik zag je post op LinkedIn, ik wil graag even een afspraak inplannen om te praten over onze online positionering.’

Eigenlijk zou ik deze week een stapje terugdoen. Mijn werk afronden. Het is iets anders gelopen. Ook dat is ondernemen. Bewust kiezen. Flexibel zijn.

Reflecteren

De afgelopen week is voor mij symbolisch voor 2019. Een waar transformatiejaar. Waarin ik mijn business veranderde. Of eigenlijk aanscherpte. Mijn missie vond. Hobbels nam. Twinkelingen voelde. Persoonlijk en zakelijk ontzettend groeide.

Ontdekkingsreis

Ik ben dit jaar op ontdekkingsreis gegaan. Natuurlijk was het spannend. Mijn eerste werkboek schreef ik op een te hoog niveau. Was inhoudelijk te lastig als je niet in de materie zit. Ik heb moeten schaven aan mijn aanbod en mijn zelfvertrouwen. Ik ben op het online podium gaan staan. Ben voor groepen gaan staan.

‘Er is maar een weg naar je groei en dat is dwars door de weerstand heen’.

Comfortzone

Ik heb mij gesteund gevoeld. Geïnspireerd. Gemotiveerd. Aangemoedigd. Uitgedaagd. Niet alleen door mijn omgeving. Nee. Ik ben ook buiten mijn comfortzone gegaan. Daagde mezelf uit. Door verrijkende boeken te lezen bijvoorbeeld. Maar ook om toch te kiezen voor die ene, toch wel wat dure maar, oh zo waardevolle cursus.

Verrijken

Er zijn dit jaar ook nieuwe mensen op mijn pad gekomen. Zij moedigden mij aan. Zagen wat ik nog niet zag. Hielpen mij pellen. Meer en meer naar mijzelf. Naar mijn kern. Maar zij daagden mij ook uit. Moedigden mij op de juiste momenten aan. Dit, samen met mij enorme drive en positiviteit, heeft mij gebracht waar ik nu, de vrijdag voor Kerstmis 2019 sta. Een jaar geleden had ik dit niet gedacht. Dat ik mijn missie nu zo helder heb, dat ik ondernemers en bedrijven heb mogen helpen bij hun online positionering en hun groei in online zichtbaarheid, expertstatus, mindset en klanten, maakt mij zo dankbaar.

Onlangs vroeg een klant:

Miek, kunnen we een vervolgsessie plannen? De nieuwe klanten die ik heb gekregen, komen echt door jouw aanpak.’

Missie

Ik kijk terug op een fantastisch jaar waarin ik mijn missie heb gevonden: de online zichtbaarheid en positionering van ondernemers en bedrijven versterken door storytelling, social selling en de juiste mindset. Deze missie gaat 100% mee naar 2020, waarin ik – vanuit mijn oprechte intentie- vol toewijding ondernemers 1 op 1 wil helpen om online zichtbaarder en sterker te worden. Dat is wat ik, in combinatie met zo nu dan een mooie schrijfklus en een parttime interim opdracht, het liefst doe.

Mijn inzicht voor 2019 is absoluut:

Groeien doe je door te willen leren van de juiste mensen’.

Die groei, zowel zakelijk als persoonlijk, gun ik jou ook.

Ik wens je heel fijne feestdagen!

Warme groet,

Mieke

PS: Wil jij in 2020 door mij 1 op 1 getraind worden en óók werken met de juiste aanpak voor je marketing en mindset? Stuur mij dan even een berichtje voor een vrijblijvend groeigesprek. Dan gaan we samen aan de slag met jouw groei in online zichtbaarheid, expertstatus, mindset en klanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 5 =

© Copyright - Mieke Verhoef