Mieke Verhoef

Team Maarten = Team Mieke

Het begon in Schoorl, leek lange tijd Workum te worden maar werd ‘gewoon’ Castricum. Een thuiswedstrijd. De 15,2 km voor de Maarten van der Weijden Foundation werd afgelast. Maar ik liep hem toch. Want als de levensenergie weg is, is het de liefde die telt. Ongeneselijke kanker, moet vreselijk zijn. Tijd wordt kwaliteit van leven. Daarom wilde ik toch die 15,2 kilometer lopen.

Toch gaan!

Mieke VerhoefAls belofte, aan alle donateurs die rijkelijk geld doneerden voor dit geweldige doel. Maar ook uit mijn hart, voor alle ongeneselijke mensen en hun naasten. Voor kwaliteit van leven, als tijd er niet meer is. Het voelde zo enorm bijzonder dat de teller vanmorgen €1250 aan donaties aantikte. Een alternatief parcours, met alternatieve lopers. #teammaarten werd #teammieke.

Team Mieke

Mijn lieve vriendin zou mij 5 km vergezellen, ze maakte er een dikke 11 van. Mijn hardloopmaatje zette die voorgenomen 10 km uit haar hoofd en liep de 15,2 helemaal uit. En mijn lieve en dappere nichtje stapte ongetraind de laatste kilometers in en liep gas op de finish af. En niet zonder reden.  is niet alleen mijn liefste nichtje, maar ook de fijnste verpleegkundige die je je volgens mij kan wensen. Vanaf de zijlijn heb ik gezien hoe zij zich heeft ingezet en alles op alles heeft gezet voor haar master Verpleegkundig Specialist Hematologie. Dagelijks ziet en begeleidt zij ongeneeslijke zieke mensen met kanker. Het nut en de noodzaak van het doel van de Maarten van der Weijden Foundation staat voor haar niet ter discussie.

Naast deze powervrouwen waren het de vaderlijke fietsers achter ons die ons feilloos op de hoogte hielden van elke afgelegde kilometer. Dit samen met mijn vader, nichtje, haar vader en lieve vriendinnen doen maakte het voor mij extra bijzonder.

Saamhorig

Dit hebben we samen gedaan. Gezond als we zijn. Voor die mensen die dat niet zijn. Voor wie kwaliteit van leven telt, omdat tijd er niet meer is. Deelnemers en donateurs maakten tijd om mij en de Maarten van der Weijden Foundation te steunen.

Dankbaar

Zoveel liefde, zoveel warmte. Als betrokkenheid, inzet, berichtjes, donaties, woorden. Ben er echt stil van. Tranen in mijn ogen. Ik ga nagenieten en straks proosten op het leven en de kwaliteit die we samen voor de lieve mensen die het nodig hebben, mogelijk hebben gemaakt. De steun die jullie mij gaven, vind ik niet vanzelfsprekend. Eerder onwennig. Dat maakt mij stil. En enorm dankbaar.

Mindset

Schoorl werd Workum. Workum werd Castricum. Denken in mogelijkheden. Dat wat wel kan. Mijn mindset. Een mindset waar je verder mee komt. In ieder geval 15,2 km.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 4 =

© Copyright - Mieke Verhoef