Opladen of in de flow blijven?

Vakantiemodus of in de flow blijven?

De vakantie is voor veel Nederlanders aan. Kinderen hebben zomervakantie. Het weer doet deze week ook lekker mee. Wat betekent vakantie voor jou? Schakel jij over naar standje ‘opladen’ of blijf je in de flow? Veel ondernemers vinden het lastig om los te komen van hun business. Daarom deel ik in dit blog hoe ik als ondernemer deze zomer vakantie vier. Misschien inspireert het je.

Ondernemen doe je niet

Huh, wat bedoelt ze daar nu mee? Ondernemen is niet alleen een kwestie van doen. Ondernemend bén je. En in mijn geval ben ik dat altijd. Overal. Inspiratie stroomt. Soms is dat om 5 uur ‘s morgens, dan ga ik voor een miracle morning en werk ik mijn ideeën uit. Vaak genoeg is het ook in het weekend en tijdens het hardlopen. Ik ben in het gelukkige bezit van een oneindige stroom inspiratie. Soms is dat ook lastig. Omdat het niet uitkomt om plannen uit te werken of omdat je partner en je gezin ook alle aandacht verdienen. Daarom ga ik voor de oplossingen. Oók op vakantie.

Denk in oplossingen

vakantiemodus of in de flow blijvenDenken in oplossingen dus. Ik ken mezelf na 35 jaar een beetje. Ik weet dat ik mega onrustig word als ik mijn inspiratie geen plek kan geven. Daarom gaat mijn laptop deze zomer voor het eerst mee op vakantie. Zo kan ik mijn inspiratie borgen. Ook mijn favoriete notitieboek ontbreekt niet. Handig voor op het strand :).

Want dat is het, ideeën poppen op als je ontspant. Uit het gebruikelijke ritme stapt. Het aantal velletjes met inzichten dat ik de afgelopen jaren op de Route du Soleil heb volgeschreven, is niet te tellen. Heerlijk vind ik dat. Reizen en schrijven. De combinatie van ultieme vrijheid.

Ultieme vrijheid

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’. Een treffende quote van Mahatma Gandhi. Zo voelt het voor mij ook. Ik vind het zo enorm leuk om bedrijven te helpen groeien in hun online zichtbaarheid, expertstatus en klanten. Het voelt absoluut niet als werk. Elke dag kies ik vanuit vrijheid en voel ik een enorme energie.

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’ – Mahatma Gandhi

Luister naar je gevoel…

Mijn tip is daarom: luister naar je gevoel. Wat past bij jou? Helpt het jou om helemaal op standje ‘uit’ te gaan? Even geen social media en prikkels van buitenaf. 100% ontkoppelen. Doe dat! Wil jij verbonden blijven? Doe dat dan! Voor mij ligt de ideale situatie in het midden. Ik heb de ruimte nodig om mijn inspiratie een plek te geven. Ik neem geen werk mee op vakantie. Ben ook niet bereikbaar. Op social ben ik zakelijk ook niet zichtbaar.

…en naar je reisgenoten

Natuurlijk is het niet tof als je op vakantie meer oog voor je laptop en telefoon hebt dan voor je familie of reisgenoten. Maak daarom duidelijke afspraken over het pakken van een moment om aan je business te werken. Zo kun je in de flow blijven zonder dat je iemand teleurstelt.

Ondernemen en vakantie Online zichtbaarheid

Nog zo’n dingetje is je online zichtbaarheid. Ga je daarmee door tijdens je vakantie of juist niet? Bouw je ook tijdens je vakantie post voor post aan je branding of neem je een break? Tip: met tools als Hootsuite kun je social posts inplannen. Houd er dan rekening mee dat je tijdens je vakantie tijd inplant om reacties te plaatsen. Ik kies ervoor om zakelijk helemaal offline te zijn.

Accelereren

Hoe ik als ondernemer vakantie vier? Gas terug nemen zonder helemaal uit te gaan. Terugschakelen naar een lagere versnelling en langzaam voortkabbelen zodat de golven energie en inspiratie blijven stromen. Terugschakelen dus om na de vakantie te accelereren. Fijne zomer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + zeven =

© Copyright - Mieke Verhoef