Doe als Pipi Langkous en Lang Nek

Waarom Pipi Langkous en Langnek het perfecte duo zijn (plus dit kan jij van hun leren)

Metaforen en rolmodellen, je kan er enorm veel van leren. En ze duiken overal op. Als je het maar wilt zien. Een paarse hyacint in een wit tulpenveld laat je zien hoe je opvalt door anders te zijn. Het kan je het inzicht geven om hetzelfde op een andere manier te doen. Natuurlijk sta je niet altijd open voor zo’n inzicht. Omdat je druk bent bijvoorbeeld. Er in je hoofd geen ruimte voor is. Daarom deel ik twee inzichten met je. Je hoeft het alleen maar even te lezen. De vertaling heb ik al voor je gemaakt. Misschien inspireert het je. Ik neem je mee terug naar je kindertijd. Terug naar Pipi Langkous en Langnek.

Metafoor

Een metafoor is een vergelijkende beeldspraak. Denk aan het bloemenveld. De paarse hyacint valt op tussen de witte tulpen. Zo zijn er natuurlijk veel meer metaforen. Neem Langnek in de Efteling. Hij kijkt over alles heen. Hij heeft overzicht. Maar hij steekt ook letterlijk zijn nek uit. Boven de menigte. Of boven het spreekwoordelijke maaiveld. En wat gebeurt er? Je ziet hem van verre. Hij valt op.

Langnek

Denk nu eens aan je business. Wat zou er gebeuren als jij je nek uitsteekt? Jezelf letterlijk zou laten zien? Offline. Maar ook online. Stel je voor dat je dat doet. Je zou opvallen. Tussen je publiek. Zie je social media connecties en je websitebezoekers als de mensen die een dagje naar de Efteling gaan. Zij zien Langnek. Jouw connecties en jouw bezoekers zouden jou zien. Als jij je nek uitsteekt. Maar…. dan moet je het wel doen.

Pipi Langkous

En daar is Pipi Langkous. Want iets doen is het gevolg van iets willen. Wil jij je nek uitsteken? Dan doe je het. Om de simpele reden dat als jij iets wilt, het jou ook wilt. Dat is de law of attraction. En ja, dit stel ik enorm kort door de bocht. Want de brug tussen willen en bereiken is doen. En je nek boven het maaiveld uitsteken kan best heel spannend zijn. Belemmerende overtuigingen kunnen je weerhouden. Dan is het veel veiliger om in je statische mindset en comfortzone te blijven. Het brengt je alleen geen stap verder. Het helpt je niet op te vallen bij je publiek. Integendeel.

Wat zou er gebeuren als je het wel zou doen? Stel je voor dat je denkt als Pipi Langkous:

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

In haar mindset is geen belemmerende overtuiging te bespeuren. Pipi is een typisch voorbeeld van een groeimindset. Ze wil leren. De uitdaging aangaan om te ontwikkelen. Ziet falen niet als falen. Ze ziet ‘falen’ als een uitdaging om te ontwikkelen. Te leren. Te groeien. Als een onderdeel van slagen. Van haar succes.

Succes

Lekker woord: succes. Willen we dat als ondernemer, ZZP’er, freelancer, expert en mens allemaal niet? Succesvol zijn in de dingen die je doet. Je weet nu wat je te doen staat. Je nek uit steken om op te vallen én om door je belemmerende overtuigingen heen te gaan, dat is de weg van persoonlijke en zakelijke groei naar succes.

Perfecte koppel

Het maakt Pipi Langkous en Langnek tot het perfecte koppel voor iedereen die wil groeien en zich wil onderscheiden. Leer van hun zienswijze. Neem dit perfecte koppel eens een week als voorbeeld. Denk en doe zoals zij doen. En ervaar wat er gebeurt.

Online zichtbaarheid vergroten

Wil jij online groeien? Ik help ondernemers groeien in online zichtbaarheid, expertstatus en klanten door de juiste mindset en marketing. Samen werken we aan jouw aanvalsplan waar je direct mee aan de slag kan. Zo kan ook jij je online podium claimen, je publiek inspireren en je ideale klanten aantrekken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − zeven =

© Copyright - Mieke Verhoef