Mieke Verhoef

Gelukkig ondernemen

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het moment om los te laten wat je niet langer verrijkt. Energie kost in plaats van geeft. Jij bent je bedrijf. Niet je moeder, vriendin of partner. Doe daarom wie jij bent. Laat de stem van de ander los. Luister naar jezelf. Wat doe jij dit jaar anders?

Terug naar 2020

Ik heb een idee. Stel je voor dat je de mening van de ander vanaf dit moment waarop je dit leest, over je schouder gooit. Hoppa: terug naar 2020. En daar vooral ook lekker blijven.

Jouw verhaal

Afrekenen met de mening van de ander en het stemmetje in je hoofd, betekent dat je niet langer de verwachtingen van de ander leeft. Het betekent dat je jouw leven niet langer in de wacht zet. Kruip voorin de bus. Achter het stuur. Neem de teugels in handen. Maak je eigen spoor. Het is jouw pad. Jouw leven. Jij bent de schrijver van jouw verhaal. 

Dus niet:
• Wat zullen ze wel niet van mij denken?
• Wie zit er nu op mij te wachten?
• Ik heb niet de juiste opleiding, dus ik ben niet goed genoeg.

Maar: doen wie JIJ bent. Niet langer wie je moeder/vader/broer/zus/man/vrouw/kind/vriend/vriendin/collega is. Nee: jij.

De échte jij

Je echte jij naar boven halen, voelt misschien spannend. Moeilijk ook. Misschien kom je gevoelens tegen die je liever niet voelt. Of inzichten. Kan confronterend zijn. Eens. Maar juist dan is het belangrijk om te blijven gaan.

Terug kruipen in de verwachting of het leven van de ander, maakt dat je weer afdrijft van jezelf. Het voelt misschien wel veilig. Toch is het omgekeerde waar. Want is er niet maar een persoon bij je echt altijd veilig bent? Iemand die er écht altijd voor je is? Exact, dat ben jezelf.

Zin in jezelf

Hoe lastiger het voelt om voor jezelf te kiezen, des te verder van jezelf verwijderd bent. Dat klinkt misschien niet leuk. Maar er is ook goed nieuws. De verrijking en het geluk dat op je wacht, is juist groter is. Dus omarm het. Voel de zin om lekker jezelf te zijn!

Zin-momenten

Wat zou je doen als je naar je gevoel zou luisteren? Doen waar je al zo lang naar verlangt? Welke stappen zou je dan deze maand nog zetten? Stel je voor, dat je dat ook zou doén. Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, toch die online cursus volgen, je business omgooien, afscheid nemen van die ene vriendin, een afspraak maken met die ene persoon die je zo inspireert. Stel je voor? Voel je vuur in je vlammen? Stel je voor hoe jij je voelt als je je deze maand inderdaad hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, die online cursus volgt, die afspraak met de inspirator hebt. Zin-momenten waar je naar verlangt, die je vuur aanwakkeren en maken dat jij dit jaar gaat vlammen.

Mijn wens voor jou dit jaar is dat je afstand neemt van de mening van de ander en dichterbij jezelf komt.

Gelukkigste versie van jezelf


Ik heb er zin in. Doe je mee? Elke dag een stapje. Elke dag iets voor jezelf doen. Elke dag een moment dat jou blij maakt. Elke dag met grotere zin in je dag uit bed stappen. Elke dag zin geven aan wie je bent. Op naar de gelukkigste versie van jezelf. Het vuur, de vibe en je verhaal huizen al in je.

Ik wens je een 2021 vol ZIN!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + negen =

© Copyright - Mieke Verhoef