Mieke Verhoef

Persoonlijk: Ik leef in mijn bonustijd

Vannacht werd ik wakker. Een bijzondere nacht, met een bijzondere gedachte. Het is namelijk tien jaar geleden dat de mooiste en vrolijkste jongen van de hele wereld werd geboren. Natuurlijk vind ik dat. Want, het is mijn zoon. Maar, dat hij en ik er zijn, was die nacht tien jaar geleden niet zo vanzelfsprekend. En dat zette mij vannacht aan het denken. Want wat doe je met je tijd, als tijd niet vanzelfsprekend is?

Flash back

Ik blikte terug. Op het heerlijke gevoel dat ik ergens tussen hemel en aarde ervaarde. Op hoe ik terugkwam en Sepp en ik samen vochten. Maar ik blikte vannacht ook terug op de afgelopen tien jaar. Wat heb ik met mijn tijd gedaan? Heb ik daarmee gedaan wat ik wilde? Heb ik tijd verspild? En met wie heb ik mijn tijd gedeeld? Niet eerder dan vannacht, keek ik zo naar mijn leven. En dat deed mij iets beseffen.

School of life

Want waarom heb ik deze ervaring en mijlpaal nodig om dit te beseffen? Waarom krijgen we de waarde van tijd niet op school geleerd. Of is het leven de school die het je leert? Het voelt als een boodschap om door te geven. Mensen aan te moedigen hun leven niet te verspillen aan randzaken en verwachtingen van anderen. Maar juist vanuit je zin te leven en te ondernemen.

 Is het leven de school die je de lessen leert?

Als je mijn verhaal hebt gelezen, weet je dat ik hobbels heb genomen om te zijn waar ik nu ben. Ik had ze ook niet kunnen nemen. Dan was ik blijven hangen in mijn verhaal en had ik geen nieuwe hoofdstukken geschreven. Was ik niet gegroeid tot wie ik nu ben. En ook niet tot wie ik straks ben. Leven is veranderen. En dat betekent soms verder van anderen staan, om dichter bij jezelf te komen. Ruimte voor jezelf pakken om te voelen en ontdekken wie je bent en wat je te doen hebt.

Blinde vlek

Vorige week sprak ik een ondernemer. Hij vroeg mij hoe ik ‘het’ heb gedaan. Daarmee doelde hij op het ondernemerschap en mijn persoonlijke groei. ‘Stil zijn, diep naar binnen keren en voelen’, antwoordde ik. Maar ook: ‘durven vallen en elke keer weer opstaan’. Zelfanalyse is belangrijk. Daarmee alleen, kom je er niet. Wat mij hielp, is iemand die mij spiegels voor hield. Wat ik bij mijn klanten doe, afpellen naar hun kern, kan ik niet bij mezelf. Simpelweg omdat het mijn blinde vlek is.

Bonustijd

Vannacht besefte ik dat ik in mijn bonustijd leef. Het voelt als een aanmoediging om de rest van mijn leven geweldig te maken en nog voller vanuit mijn missie te leven. Stoppen met verstoppertje spelen, voor jezelf en voor de buitenwereld. Ik moedig je aan op te staan voor wie je echt bent, wat je echt wilt en dat te uiten zodat je gezien en gehoord wordt, zichtbaar jezelf bent en mensen écht voor jou kiezen. Dan groei je uit tot de gelukkigste jij.

Pas als jezelf ziet, kunnen anderen je zien

Mijn missie voel ik heel sterk. Omdat ik weet dat veel mensen gebukt gaan onder de verwachtingen van anderen (dat ging ik zelf ook), een leven leven dat niet die van hun is. Maar gedijen in hoe het is, omdat het zo ‘hoort’ of dat het voor de lieve goede vrede beter is. Na vannacht voel ik dit nog sterker. Juist omdat de tijd die je hebt niet vanzelfsprekend is. Waarom zou je dan blijven luisteren naar de verwachtingen en meningen van de ander in plaats van jouw verlangens?

Hoofdrolspeler

Jij bent de hoofdrolspeler in jouw verhaal. Aan de inhoud van de gevulde pagina’s kun je niets meer veranderen. Wel hoe je daarmee omgaat en welke inzichten je door wil geven. De inkt is je middel om weer de hoofdrolspeler te zijn. Schrijf zelf verder. En deel je inzichten. Zie het als je verantwoordelijkheid. Help anderen over de hobbels die jij al hebt genomen, verrijk hun met jouw inzichten. Het helpt je:

  • luisteren en kijken naar jezelf
  • opstaan voor wie je bent
  • uiten wie je bent
  • van ervaringsdeskundige naar expert
  • gezien en gehoord worden
  • richting geven aan wat je te doen hebt
  • betekenisvol zijn en je tijd zinvol besteden
  • je gelukkigste jij ontdekken
  • anderen verrijken door te doen wie je bent

Vanzelfsprekend

Dit blog komt vol uit mijn hart. Heb hem vanuit een flow geschreven. Een blog waarmee ik je wil raken en vooral aanmoedigen naar je leven te kijken en te over zien of je het leven leeft wat je wilt. Of dat er iets is wat je kan veranderen waardoor je gelukkiger bent. Tijd is niet vanzelfsprekend. Wat vanzelfsprekend is, is dat wat voor jou vanzelf gaat. Spreek met jezelf af dat je dat meer gaat inzetten. Jouw vanzelfsprekendheid. Het is je nieuwe hoofdstuk naar zinvoller leven. Sta op voor je wie echt. Kies voor de zin en het plezier in je leven. Doe wie je bent!

Liefs, Mieke

PS: vind je het lastig om tot je kern te komen of je verhaal te schrijven? In New Business Storytelling ontdek je hoe uitdraagt wie je echt bent en maak je jouw verhaal zodat je het fundament voor je business waanzinnig neerzet, klanten niet om je heen kunnen, zich in je herkennen en voor je kiezen om wie jij bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + zestien =

© Copyright - Mieke Verhoef