Mieke Verhoef

Je gif is je gift

‘Welke gebeurtenissen zijn bepalend geweest voor je verdere leven?’. Deze zin las ik zaterdag in een bijlage van het FD. Het interview met Manfred Kets de Vries over het doorgronden van het innerlijk van CEO’s en bestuurders. De gebeurtenis is meestal een impactvolle gebeurtenis. Iets waarvan je op dat moment nog niet weet dat het je leven zal beïnvloeden. De gebeurtenis heeft meestal in je kinderjaren plaats. Veel mensen nemen hun verleden mee naar de werkvloer. Gedrag kan doorklinken in je werk. Dat kan je op twee manieren doen. Blijven hangen in je verleden en destructief gedrag meenemen in je business. Of het gif uit je verleden inzetten als je gift. Zodat jij, door hetgeen wat jij doorleefd en doorvoeld hebt, anderen kan helpen.

Je bent niet je verleden

Blijven hangen in het verleden, helpt je geen stap verder. Het is een enorm blokkade voor je groei. Het houdt je aan de grond. Klein. Trekt aan je. Steeds een beetje verder achteruit. Je kan er ook voor kiezen om een voorbeeld te zijn hoe het óók kan. De vertaling maken van dat wat je is overkomen naar groei, zodat jij door jouw ervaringen en lessen anderen helpt groeien. Dan maak je van het gif je gift.

Je gift als ‘why’

Jouw verhaal, jouw boodschap, jouw lessen: maken jou tot jou. Waarom doe je wat je wat doet? De ‘why’ van Simon Sinek, is het fundament van je business. Je ‘why’ is je oprechte intentie. Aan je ‘why’ hangt je missie en uit je ‘why’ vloeit je ‘how’ en ‘what’.

 

  • Why
  • Het kwartje bij ondernemers laten vallen zodat zij ‘aangaan’ en vol zelfvertrouwen en vanuit hun hart hun online podium claimen en ideale klanten aantrekken.
  • How
  • Online zichtbaarheid opmerkelijk maken door sterke positionering, consistente marketing en een positieve mindset.
  • What
  • Claim je online podium: trainingen, modules en sparsessies in groepen en 1 op 1 voor een sterke mindset en positionering.

Mijn verhaal

Achter je ‘why’ zit een verhaal. Dat is die gebeurtenis waarover ik het in intro schreef. Het is je fundament. Waarom wil ik het zelfvertrouwen en de online zichtbaarheid van (vrouwelijke) ondernemers vergroten zodat zij vanuit positiviteit stralen en vanuit hun hart ideale klanten aantrekken? Dan komen we aan bij mijn verhaal.

Het is 1988…

Het is mei 1988. Ik ben 4,5 jaar. Mijn ouders scheiden. Ons gezin verdeelt zich al snel. Er ontstaat een mannenhuis en een vrouwenhuis. Mijn moeder gaat fulltime werken en leunt op mij. Woensdagmiddagen vul ik met aardappels schillen, onkruid wieden, schoonmaken en meer van dat soort klusjes. Ondertussen luister ik naar het geluid van mijn buitenspelende buurtgenootjes.

Gemis

Mijn moeder werkt veel en probeert de ballen in de lucht te houden. Als ze niet werkt, is ze verdrietig. Ze huilt veel. Tranen en alcohol vloeien rijkelijk. Ik luister naar haar. Troost haar.

Kameleon

Als een kameleon pas ik mij aan. Zelfs zo erg, dat ik besluit dat het beter is om niet meer naar mijn vader en broer te gaan. Om mijn moeder te pleasen. Hopend om daar haar gezien  en gehoord te worden. Dit duurt jaren. Als ik na een heftige periode met 5 onvoldoendes mijn HAVO-examen in ga, zet ik alles op alles om het toch te halen. Tegen alle verwachtingen, in lukt het.

Onzichtbaar

Natuurlijk is mijn moeder trots. Maar haar verdriet overschaduwt mijn jeugd. Door haar extreme gemis zag ze mij niet. Als kind kon ik geen kind zijn. Als kind was ik onzichtbaar, als aanwezige was ik met name functioneel. Eigenheid speelde geen rol. Ik ben opgegroeid in een wereld van hard werken, verdriet, oordelen, verwijten en mijzelf volop aanpassen. Dat zat diep.

Steeds een trede hoger

Maar ben ik gaan klimmen. Uit het dal. Uit de schaduw. In ben op zoek gegaan naar het licht. Naar mijn licht. Mijn kracht. Steeds een trede hoger in mijn eigenheid. Dat is een flinke weg geweest. Maar altijd gevoed door mijn gedrevenheid en energie. Ik heb geleerd om negatieve ervaringen en gedachten om te buigen. Wil het positieve zien. Weet nu dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Dat je ook kwetsbaar mag zijn.

Eigenheid

Mijn inlevingsvermogen, gedrevenheid en positieve energie zijn mijn eigenheid. Die combineer ik met mijn kennis van positionering, journalistiek en mindset. Hierdoor zijn mijn zelfvertrouwen en zichtbaarheid enorm gegroeid. Het kleine meisje dat vroeger niet durfde te vragen en zich als een kameleon aanpaste, durft zichzelf nu te laten zien.

Van gif naar gift

Ik ben daarvoor door mijn weerstand gegaan. Flink ook. Heb angsten overwonnen. Ben over drempels gestapt. Beseffende dat mijn groei achter die drempel ligt. Zowel persoonlijk als zakelijk ben ik enorm gegroeid. En dat gun ik jou ook. Want je hoeft het niet alleen te doen. Samen groei je sterker. Daarom heb ik van mijn gif mijn gift gemaakt. Om ook jou te helpen groeien. Persoonlijk en zakelijk. Want door volop jezelf te zijn en jezelf te positioneren als merk, trek je mensen aan die je verrijken en die jij kan verrijken. Door volop jezelf te zijn groeit je energie. Je voelt de zin in je leven, de zin in jezelf zijn en geeft zin aan het leven anderen.

Ik wil jou helpen groeien

Ik wil jou vanuit mijn achtergrond helpen om ook die persoonlijke en zakelijke groei door te maken. Ik wil je niet alleen helpen om belemmerende overtuigingen om te buigen naar helpende motivaties. Ook wil ik je helpen om te werken met succesvolle strategieën zodat jij groeit in je branding, bereik en business.

Claim je online podium

Dit is mijn why. Mijn gift. Voor jou. En ik help je graag om de jouwe te vinden en succesvol te vertalen. Sta net als ik op voor wie je écht bent. Je mag gezien en gehoord worden. Kies voor je persoonlijke en zakelijke groei. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben er voor je.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =

© Copyright - Mieke Verhoef